Lisätietoja padelista

.

Tenniksen ja Squashin sisarlaji

Padel on tenniksen ja squashin sisarlaji ja sitä pelataan nelinpelinä 10m x 20m kokoisella kentällä, jota ympäröi 3 metriä korkeat lasi- ja metalliverkkoseinät. Padel on lajina koukuttava sen sosiaalisuuden ja aloittajaystävällisyyden vuoksi. Pelaaminen luonnistuu hyvin ilman aiempaa mailapelikokemusta ja aloittelijatkin saavat aikaan hyvää peliä ja mukavia palloralleja. Padelin fyysinen kuormittavuus määräytyy pelitason mukaan. Kilpatasolla peli on intensiivistä ja vaatii pelaajalta erinomaisia mailankäsittelytaitoja sekä hyvää fyysistä kuntoa. 

Padelin säännöt

Virallinen padel-ottelu pelataan nelinpelinä, kaksi paria vastakkain. Ottelut pelataan paras kolmesta erästä eli ottelun voittaja on se, joka voittaa ensin kaksi erää. Erän voittaja on se, joka voittaa ensin kuusi peliä.

.

Pistelasku

Padelissa pistelasku on tenniksen kaltainen eli 15,30,40 ja peli. Tasatilanteessa 40-40 tarvitaan 2 peräkkäistä pistettä pelin voittamiseksi. Tasatilanteessa 40-40 peli voidaan ratkaista myös kultaisella pisteellä (golden point). Silloin syötön vastaanottava joukkue saa valita kummalle pelaajalle syötetään eli joko A tai B ruutuun. Pallon voittava joukkue voittaa pelin ja saa pisteen. Pelien ollessa 6-6, erävoitto ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen kahden pisteen erolla.

Syöttäminen

 • Ensimmäinen syöttövuoro voidaan ratkaista aloituspallolla tai arpomalla, aloituspallossa jokaisen pelaajan on koskettava palloon kerran, jonka jälkeen aloituspallon voittanut pari aloittaa ensimmäisen syöttövuoron.
 • Syöttöjä on aina kaksi, jos ensimmäinen syöttö epäonnistuu, syötetään toinen syöttö. Jos syöttö osuu verkkonauhaan, mutta on muuten oikein, pelaaja saa aina uuden syötön.
 • Syötettäessä pallon annetaan pompata kenttään syöttöviivan takana ennen lyöntiä ja sen jälkeen pallo lyödään verkon yli vastustajan kenttäpuoliskolle ristikkäiseen ruutuun.
 • Pallon pitää syötön osumahetkellä olla korkeintaan syöttäjän vyötärön korkeudella, jalkojen on oltava oman syöttöviivan takana ja vähintään toisen jalan on oltava maassa.
 • Kun syöttö osuu vastustajan kenttäpuoliskolle se saa pompun jälkeen osua lasiseinään mutta ei verkkoseinään.
 • Ensimmäinen syöttö syötetään oikeanpuoleisesta ruudusta ja sen jälkeen vuorotellen kummastakin vasemmasta ja oikeasta ruudusta vuorotellen.
 • Vastustaja saa palauttaa syötön lasiseinän kautta, mutta syöttöä ei saa palauttaa verkkoseinän kautta eikä lyödä takaisin ilmasta suoraan.
 • Syötettäessä syöttäjän pelipari sekä syötön vastaanottava pelipari voivat olla sijoittuneena missä tahansa omalla pelialueella.
 • Pelattaessa pisteistä syöttöjen ja pallojen oikeellisuudesta päättää aina vastustaja. Syötön jälkeen pelikenttänä on koko kenttä.

Pelaaminen

 • Pallo ei saa osua kahta kertaa peräkkäin kenttään samalla kenttäpuoliskolla.
 • Pallon saa palauttaa vastustajalle suoraan ilmasta ja myös lasiseinän kautta mutta ei verkkoseinän kautta.
 • Verkko-osumalla ei pelin aikana ole merkitystä, kunhan lyönti osuus vastustajan puolelle kenttään.
 • Pisteen saa aina joukkue, jonka vastustaja ei onnistu palauttamaan palloa kenttään.

Lisää padelista lajina voit lukea Suomen Padelliiton sivuilta.

Usein kysyttyä

Voit jatkaa peliä vuoronne päätyttyä, mikäli kentälle ei tule ketään. Maksa pelattu yliaika MobilePay nroon 22377 hinnastomme mukaan tai varaa netissä lisäaikaa ennen vuoron loppua.

Smartum ja ePassi maksut onnistuvat suoraan Play.fi:ssä varauksen yhteydessä. Voit myös ladata viestin kautta isompia eriä kerralla pelisaldoksi käyttöösi. Edenred ja Eazybreak ohjeet: 1. Etsi sopiva vapaa vuoro Play.fi -järjestelmästä ja laita siitä WhatsApp viesti. Muista rekisteröityä ensin käyttäjäksi ja tee ”koevaraus” ilman maksua! Varaamme sitten vuoron sinulle tai vaihtoehtoisesti lisäämme sinulle pelisaldoa omia varauksiasi varten! 2. Luo Mobiilimaksu Eazybreak tai Edenred -sovelluksen kautta. Palveluntarjoajaksi Padelkeskus. Maksettava summa löytyy Play.fi:stä kun kokeilet varata vuoroa. Voit ladata myös pelisaldoksesi meille liikuntaetua niin paljon kuin haluat! 3. Lähetä kuitti maksusta WhatsAppilla numeroon +358449770017. Lähetä viesti hyvissä ajoin ennen varauksen alkua, jotta kerkeämme nähdä viestisi. Mieluiten jo vuoroa edeltävänä päivänä. (Vain Mobiilimaksu käy meillä. Emme vastaanota liikuntaseteleitä.)

Vuoron varaaminen

Nappaa pelikaverisi kainaloon ja tulkaa pelailemaan teille sopivaan aikaan!