Padelkeskus liiga

Odotettu KEVÄTLIIGA starttaa maanantaina 23.1!

Kevätkauden liiga keräsi huikean määrän osallistujia. 107 paria eli 214 pelaajaa on mukana hakemassa tiukkoja pelejä ja nauttimassa padelin riemusta. Taso on tällä kaudella koko liigassa erittäin kova ja mukana on ennätysmäärä pelaajia. Tsemppiä kaikille peleihin! 

KEVÄTLIIGAN SÄÄNNÖT JA OHJEET: 

 

Pelikausi

Kevätliigan pelikausi on noin 4kk. Aloitus on 23. tammikuuta ja viimeinen pelijakso loppuu 4. kesäkuuta, jonka jälkeen pelataan puolivälierät, välierät ja mitalipelit. Kaikissa sarjoissa pyritään siihen, että pelit olisivat mahdollisimman tasaväkisiä keskenään ilman suuria tasoeroja. Karsintapelisysteemi tasoittaa näitä eroja!

Osallistumismaksu maksetaan Padelkeskuksen MobilePay-numeroon 22377. Liigan osallistumismaksu on 15€. Osallistumismaksut käytetään suoraan palkintoihin. Uutuutena kevätliigassa on huikeat rahapalkinnot! 

TÄHTILIIGA yleinen: 500€
LIIGA naiset: 500€
LIIGA sekasarja: 500€
DIVARI-sarjat: 200€ arvoinen tuotepaketti

Liigan yleisellä tasolla kunkin pelijakson voittajapari lunastaa itselleen seuraavan pelijakson pelit ilmaiseksi. Sarjataulukossa toisena oleva pari lunastaa itselleen seuraavan pelijakson puolet peleistä ilmaiseksi. Näin ollen voit parhaimmassa tapauksessa pelata lähes koko Liigakauden käytännössä ilmaiseksi. Karsintapelit eivät kuulu ”ilmaisiin peleihin”. 

Ottelut pelataan 5 viikon pelijaksoissa (4 peliä/4 viikkoa + karsintapelit).

Voit sopia pelit kyseisen pelijakson muille viikoille, mikäli et pysty pelaamaan otteluasi esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Pääasia, että jakson pelit on pelattu ennen karsintapeliviikkoa. Voit myös käyttää sijaista, kunhan se on lähellä omaa tasoasi. Toinen parin pelaajista täytyy olla alkuperäinen osallistuja. Mikäli toinen pareista ei pelaa/halua sopia keskinäistä ottelua, niin tällöin vastapari saa luovutusvoitosta 3 pistettä. Tämä ei tietenkään koske tilanteita, jossa kummallakin parilla on halu pelata ja sopia pelit, mutta esimerkiksi yhteistä aikaa ei löydy. Luovutusvoitto ilmoitetaan ottelutuloksiin 1. erä: 0-0, 2. erä: 0-0 ja ottelu päättyi 2-0.

HUOM! Sama henkilö ei voi pelata kahdessa eri sarjassa, lukuun ottamatta pelaamista sekä naisten sarjassa että yleisessä sarjassa. (Esimerkiksi henkilö ei voi pelata 1. divarissa Pertin kanssa ja 3. divarissa Matin kanssa.)

 

Otteluiden pistelasku ja sarjapisteet: 

2-0 voitto 3p

2-1 voitto 2p

1-2 häviö 1p

0-2 häviö 0p

 

Mikäli peliä ei pelata aikataulutetulla jaksolla kolmen viikon aikana ennen karsintapeliviikon alkua, tulee kummallekin parille ottelusta 0 pistettä.

Otteluiden tulokset merkataan omatoimisesti www.padelkeskus.fi/liiga

Otteluihin varataan omatoimisesti 1,5h pituinen pelivuoro. Kaikki sarjaottelut tulee pelata PADELKESKUKSESSA, koska kyseessä on Padelkeskuksen ja Padel Oulu – Meidän Jengin järjestämä Kevätliiga.

 

Ottelut pelataan AINA kultaisella pallolla 40-40 tilanteessa. Otteluiden syöttövuoron aloittaja arvotaan mailaa pyörittämällä.

 

Mikäli varattu 1,5h peliaika ei riitä, jää voimassaoleva tilanne ottelun lopputulokseksi. Eli tasan 1,5h vuoron loputtua, peliä johtava pari voittaa ottelun. Mikäli ajan loputtua tilanne on tasan, ottelu ratkaistaan kultaisella pallolla. Ottelu ei voi päättyä tasapeliin. Voitte jatkaa myös peliä pidempään, mikäli tästä on sovittu etukäteen vastaparin kanssa. Muistathan että jokainen voitettu erä on pisteiden kannalta tärkeä.

 

 

Karsintapelit

Sarjojen kärkiparit ja häntäpään parit pelaavat nousukarsinnat karsintapeliviikolla. Muut sarjojen parit voivat sillä viikolla levätä jo sarjapaikkansa lunastaneina. Mikäli kaksi paria ovat tasapisteissä, karsintoihin nousee keskinäisen ottelun voittaja. Jos keskinäistä ottelua ei ole pelattu, niin voitettujen ja hävittyjen pelien suhde ratkaisee. Jos useampi kuin kaksi paria on tasapisteissä, paras eräsuhde ratkaisee voittajan. Mikäli niidenkin ollessa tasan, järjestäjä arpoo voittajaparin.

Sarjoissa kolme parasta paria ja kolme viimeistä paria karsivat toisten sarjojen parien kanssa sarjanoususta.

 Sarjojen karsintapelit pelataan noin viiden viikon välein, jonka jälkeen sarjojen pisteet nollaantuvat jälleen ja alkaa uusi taistelu sarjanousuista.

Karsintapeliviikot ovat:

Viikko 8, Viikko 13  ja Viikko 18.

 

 

Ratkaisupelit ja voittajat

Viimeisen karsintapeliviikon 18 jälkeiset pelit ovat tärkeitä pelejä voittaa, jotta lunastaa paikan finaalipeleihin. Jokaisen sarjan 8 parasta paria pääsevät puolivälieriin, jonka jälkeen pelataan semifinaalit, pronssipelit sekä finaalit.

 FINAALIPELIEN AIKATAULUT:

Sarjojen puolivälierät, välierät ja mitalipelit pelataan viikoilla 23 ja 24. 

Tarkempi aikataulu tulee lähempänä Kevätliigan WhatsApp-ryhmään.

  

Mikäli merkkaat pisteet väärin tai nousee jotain muuta kysyttävää niin laita WhatsApp-viestiä järjestäjille:

+358449770017 / Aada & Sofku

+358452778887 / Tommi

 

TSEMPPIÄ PELEIHIN! Muistakaa nauttia matkasta!